zondag 5 oktober 2014

En de laatste Round Robin

Aangezien ik op 11 oktober begin met de cursus "Quilten Speciaal" vond ik dat er eerst e.e.a. afgehandeld moest zijn.
Gisteren hadden we een introductiedag en daar zou ik Christel ontmoeten. Ze doet mee met de Round Robin van de Fibermailgroep dus een uitgelezen kans om haar de door ons allen bewerkte lap te geven.

Dit is het middenstuk dat ze zelf heeft gemaakt. Het was een deel van een andere quilt. De bloemetjes zijn een apart verhaal. Ze bestaan uit stukjes Chinese krant die bewerkt zijn zodat ze in de stof worden opgenomen.
 De volgende is in de sfeer gebleven en heeft er deze randen aan toegevoegd met losse blaadjes er op gemaakt. Die blaadjes zijn van een Spaanse krant met een soort waslaag.
 Degene die erna kwam heeft een donkere rand toegevoegd en ook weer blaadjes.
Degene voor me heeft een lichtere rand toegevoegd met bloemetjes die corresponderen met de bloemetjes in het midden.
Dit is de rand die ik heb toegevoegd.
Beide stoffen heb ik zelf geverfd met de "Shibori methode". Dan vouw je de stoffen en breng op speciale plaatsen verf aan en daardoor krijg je een bepaald patroon wat gedeeltelijk gestuurd is en gedeeltelijk toeval.
Ik heb het blauw uit rand 2 willen herhalen anders zou het zo'n eilandje in de quilt worden. Verder had ik een stukje Chinese krant (van DD gekregen) dat ik met acrylverf heb geschilderd, bloemetjes uit geknipt en onder organza op de stof heb gestikt.
Ze was er geloof ik wel blij mee.
Het is verrassend om te zien wat anderen doen met iets wat je zelf begonnen bent.Nu mag ze het zelf verder afmaken. Ik ben benieuwd.

Mijn lap zweeft nog ergens rond. Die is nu geloof ik bij de vierde deelnemer.

1 opmerking: