maandag 30 maart 2015

Palmpasen

Aangezien onze dominee vertrokken was, en twee crea mensen ook verhuisd waren naar een andere gemeente, dacht ik dat we niets gedaan zou worden in onze kerk m.b.t. liturgische schikkingen. Alle andere jaren was ik meestal wel met iets bezig.
Nu heeft e.o.a. onverlaat (was mijn eerste reactie) doorgegeven aan onze nieuwe dominee dat ik wel zou willen zorgen voor een liturgische schikking ... in mijn uppie!!!
Nee zeggen wilde ik niet want eigenlijk is het best leuk om te doen!!!
Na een poosje nadenken heb ik toegestemd en vond dat ik me dan maar mocht uitleven zoals ik zelf goed zou vinden!!!
Dit is het geworden voor Palmpasen:
Van witte berkenhouten takken heb ik een kruis gemaakt. Dat verbeeld Jezus Messias.
De groene buxustakken heb ik gevlochten tot een soort palmtak. Dat stelt voor de takken waarmee de mensen langs de kant stonden te zwaaien tijdens Jezus' intocht in Jeruzalem.
De gekleurde lap stelt alle mantels voor die de leerlingen en alle andere mensen op de weg legden zodat Jezus er op het ezeltje overheen kon rijden.

Het avondmaalsstel durfde ik niet weg te halen. En de bloemen werden als groet naar een gemeentelid gestuurd. Dus dat bleef allemaal staan.
Niet op de foto maar wel aanwezig: de Paaskaars, de kaars die meegaat naar de kindenevendienst en het paarse kleed dat op die tafel ligt tijdens de lijdenstijd.

Ik kreeg er complimentjes voor ... Hehe! Gelukt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten